Noedelsalade met garnalen en mango

Zin in een lichte maaltijd? Probeer dan eens deze noedelsalade met garnalen en mango.🍜 Dit gerechtje is laag in calorieën en rijk aan vezels!

Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 komkommers
- 2 rode pepers
- 2 mango’s
- 2 limoenen
- 2 rode puntpaprika’s
- 320g garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 40 ml vissaus
- 400g udonnoedels
- 20g vliespinda’s
- olijfolie
- honing
- wittewijnazijn
- peper en zout

Benodigdheden voor 4 personen:

1. Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng net niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan het water en laat 10 minuten weken. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de mango en de komkommer in een grote kom. Pers het sap van 1 limoen en snijd de andere in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder ook hier de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers vervolgens de knoflook fijn.
3. Hak de rode peper zeer fijn en meng deze in een steelpan met de knoflook, 2 el wittewijnazijn, 2 el olijfolie, 2 el van het kookvocht van de rode peper en 4 koffielepels honing. Breng de chilisaus aan de kook op een laag vuur en laat 5 tot 10 minuten inkoken. Roer vlak voor het serveren 2 el limoensap en 1/2 el vissaus door.
4. Verhit een beetje olijfolie in een pan en roerbak de garnalen en de rode puntpaprika een 4tal minuten op een hoog vuur. Hak ondertussen de pinda’s grof.
5. Voeg de noedels toe aan de garnalen en roerbak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de noedels, garnalen en de chilisaus toe aan de slakom met mango en komkommer en schep goed om
6. Verdeel over de borden en serveer met de overige limoenpartjes en de stukjes pinda’s.

Vorige
Vorige

Hip hip hoera

Volgende
Volgende

1 september