Chocoladecake met bosbessenconfituur

Dit weer vraagt om gezellig binnen blijven, een boekje lezen onder een dekentje en een stukje lekkers erbij. Ben jij ook helemaal gek van chocolade? Dan zul je vast heel blij zijn met dit chocoladecake recept! Chocoladecake met bosbessenconfituur.

Ik gebruikte de oogst confituur van @maternebe.

Wist je dat Materne al meer dan dertig jaar, wanneer het mooie weer er terug aankomt, zijn nieuwe Oogst confituur ontwikkelt met de eerste vers geplukte vruchten? Een evenement dat de heropbloei van de natuur viert, na lange koude en donkere wintermaanden! -

Hierdoor zijn deze uitzonderlijke confituren enkel tijdens een beperkte periode van het jaar verkrijgbaar, van juni tot september. Op deze manier leef je op het ritme van de seizoenen. Leuk toch?

 

Benodigdheden:

  • 200g tarwebloem

  • 2 bananen

  • 140ml sojayoghurt (Alpro)

  • 2el pindakaas

  • 1 ei

  • 30g cacaopoeder

  • 5g baksoda

  • 50g zoetstof (Sukrin)

  • vanille extract

Topping:

  • 100g natuuryoghurt

  • 100g philadelphia

  • 2 koffielepels honing

  • Bosbessenconfituur

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

  2. Doe de bananen, yoghurt, vanille extract en pindakaas bij elkaar in een kom en maak fijn met een staafmixer of blender.

  3. Voeg dan het ei toe en mix alles door elkaar.

  4. Voeg de bloem, het cacaopoeder, de baksoda, de zoetstof en een snufje zout toe en mix alles door elkaar met een mixer tot je een glad beslag hebt.

  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak de chocolade cake voor 35-40 minuten in de oven.

 

Duik jij de keuken in om deze chocoladecreatie te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Sukrin Chocolade brownies

Volgende
Volgende

Salade met quinoa en watermeloen