Citroen-vanille muffins

Yum! Deze frisse en luchtige citroen muffins zijn echt een aanrader! Ze hebben een heerlijke friszoete smaak. Perfect voor bij de koffie/thee of om gewoon lekker tussendoor van te snoepen. Nog een pluspuntje: ze zijn helemaal niet zo heel moeilijk om klaar te maken. Maak de muffins af met een lekker laagje glazuur en genieten maar! 

Dit is echt zo’n recept wat je in 10 minuten in elkaar flanst. Het is gewoon een kwestie van wegen, mixen en bakken. Ik gebruik speltbloem en ook een beetje speltmeel. Dat is volkoren meel en bevat dus meer vezels. Ik houd ervan als iets makkelijk en snel is. 

 

Benodigdheden:

  • 100g  speltbloem

  • 75g speltmeel

  • 25g zoetstof

  • 1 ei 

  • 150g magere yoghurt yoghurt of kwark

  • 90 ml zonnebloemolie

  • 1 citroen (biologisch)

  • 2 tl bakpoeder

  • Vanille aroma

  • Snuf zout

Voor de topping:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

– 100 g roomkaas light (bv Philadelphia)

– 50 g magere kwark⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel vanille poeder of aroma

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Klop het ei met de yoghurt, de zonnebloemolie en het sap en de rasp van de citroen met een garde door elkaar.

  3. Voeg de bloem, het meel, de zoetstof, het bakpoeder en een snuf zout toe en meng met een spatel door elkaar. 

  4. Verdeel het beslag over 8 - 10 muffinvormpjes en zet deze in een muffintray. Bak de citroen yoghurt muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Topping: Mix voor de topping de creamcheese, magere kwark, honing en vanille in een kom goed door elkaar.

 

Smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me dan weten hoe je het vindt!

Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #diëtistenele en #diëtistehoogstraten⠀⠀⠀

Vorige
Vorige

Pasta met zalmfilet, spinazie en groene asperges

Volgende
Volgende

Review: Quaker Cruesli kids