Pasta met zalmfilet, spinazie en groene asperges

Een klassieker in een lentejasje. I like! Deze pasta met zalm spinazie en groene asperges is precies het gerecht dat je op tafel wil zetten na een drukke werkdag. Dit gerechtje is slechts 15-20 minuten werk en zit bomvol heerlijke lentesmaken.

Ik eet eigenlijk elke week wel eens pasta. Zou saai kunnen zijn, maar dat hoeft niet! Met pasta kun je eindeloos variëren. Je kunt combineren met vis of vlees en je kunt natuurlijk allerlei groenten toevoegen die jij lekker vindt. Je kan pasta helemaal op je eigen manier kan maken en no worries: je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn.

De lekkerste pasta’s eet je natuurlijk in Italië, maar daar zullen de warme temperaturen en de heerlijke wijnen ook vast en zeker voor iets tussen zitten. Helaas zullen we onze vakanties naar warmere oorden momenteel een tijdje moeten uitstellen. Dus waarom het vakantiegevoel niet in huis nemen met deze klassieker?

 

Benodigdheden:

  • 300g pasta

  • 400 g spinazie

  • 200g groene asperges

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 4 zalmfilets

  • 2 eieren

  • peper en zout

 

Bereiding:

  • Snijd de ui en de knoflook fijn en de groene asperges in stukjes van +/- 3cm.

  • Fruit vervolgens de ui en de knoflook 2 minuten in een wokpan op een middelhoog vuur. Kook ondertussen water in een pot met deksel en voeg er de pasta en aspergepunten aan toe.

    (Tip: ik voeg vaak een beetje bouillonpoeder toe aan het water om de pasta extra smaak te geven)

  • Voeg vervolgs beetje bij beetje de spinazie aan de wokpan toe.

  • Kruid de zalmfilets met wat peper van de molen en een snuifje zout. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in de braadpan. Bak de zalm eerst op de velkant. Na 4 à 5 minuten is het vel krokant gebakken en draai je de stukken zalm om. Laat de vis nog een minuut verder bakken. Zo blijft de zalm vanbinnen mooi rozig en is de vis niet compleet droog gebakken.

  • Giet de pasta af en voeg er twee eieren aan toe. Roer goed om en voeg vervolgens de groenten toe aan de pasta.

Serveer het geheel en verdeel de zalmfilets over de verschillende borden.

Eet smakelijk!

 

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me dan weten hoe je het vindt!

Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #diëtistenele en #diëtistehoogstraten⠀⠀

Vorige
Vorige

Mexicaanse taco's Mexicaanse taco's gevuld met kipgehakt en kidneybonen

Volgende
Volgende

Citroen-vanille muffins