Gnocchi à la mamma met tomatenroomsaus, spekjes en champignons
La bella Italia! 🇮🇹 Vandaag neem ik je met dit recept mee naar het mooie Italië.
Bekend om hun prachtige taal, rijke cultuur, schilderachtige dorpjes en niet te vergeten de overheerlijke Italiaanse keuken! Vandaag op de menu: ’Gnocchi à la mamma met tomatenroomsaus, spekjes en champignons’
Benodigdheden voor 4 personen:
- 600g gnocchi
- 500g champignons
- 400g cherrytomaten of tomatenblokjes (blik)
- 400ml magere kookroom
- 200g spekbokjes
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Italiaanse kruidenmix
- Peper en zout
Bereiding:
1. Pers de knoflook of snijd fijn.
2. Snijd de champignons in plakken.
3. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, champignons en spekblokjes 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
4. Verhit een steelpan op middelmatig vuur en voeg de cherrytomaten uit blik inclusief saus, de kookroom en de Italiaanse kruiden toe.
5. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
6. Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel de tomatenroomsaus erover.
Smakelijk!