Mexicaanse taco’s met kipgehakt en pittige groene peper.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 uien
- 1 groene peper
- 2 groene paprika’s
- 4 tomaten
- 300g rode kidneybonen
- 400g kipgehakt
- Mexicaanse kruidenmengeling
- 2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
- 8 tacoschelpen
- 4 eetlepels zure room
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels zwarte balsamicoazijn
- Peper en zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de groene paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes. Laat de rode kidneybonen uitlekken.
2. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.
3. Voeg vervolgens ui, groene peper, groene paprika, Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe en roerbak nog 2 minuten.
4. Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok en laat afgedekt 10-12 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
6. Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel. Garneer met een eetlepel zure room.
Eet smakelijk!