Groentechips

Ook zo’n snoeper, maar mag het wat gezonder? Dan laat ik je vandaag zien hoe je groentechips maakt!

Ik ben zo iemand die dolgelukkig kan worden van een bakje chips. Als ik de keuze zou moeten maken nooit meer zoet of nooit meer zout, zou ik nooit meer zoet kiezen. Ik ben namelijk een enorme fan van hartig. Helaas is het, net zoals zoet overigens, niet altijd even gezond. Daarom probeer ik steeds op zoek te gaan naar betere alternatieven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toch betekent het fenomeen ‘groentechips’ niet automatisch dat het gezond is. Vaak wordt ook deze variant van de klassieke aardappel chips gefrituurd. Dus maak je deze snack beter zelf!

Wat heb je nodig?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 rode biet⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 pastinaak⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 winterpeen ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- (Paarse) zoete aardappel⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Olijfolie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Zout en paprikakruiden⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bereiding:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Verwarm de oven op 180°C.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Schil de groenten en schaaf hele dunne plakjes met een mandoline of keukenrobot. Het is belangrijk dat de schijfjes heel dun zijn, anders worden ze niet crispy. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Dep de groenten goed droog met een keukenhanddoek en leg vervolgens op een vel bakpapier.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. Vet met een keukenkwast de groenten in met een beetje olijfolie.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5. Plaats de groentechips 20-25 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en kruid af met zout en paprikapoeder.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Serveer ze onmiddellijk.

Smakelijk!⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Heb je dit recept gemaakt?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat me dan weten hoe je het vindt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op instagram met #diëtistenele en #dietistehoogstraten

Vorige
Vorige

De laatste dag van 2019

Volgende
Volgende

Gepofte zoete aardappel