Gepofte zoete aardappel
Ik heb weer een heerlijk gezond receptje voor jullie! Gepofte zoete aardappel uit de oven.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik at dit gerecht voor de eerste keer toen ik in Zuid Afrika studeerde. Daar werden ze tijdens een gezellig ‘braai’ op de barbecue gelegd. Sindsdien heb ik al heel wat verschillende versies van dit recept gemaakt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is een erg makkelijk recept, maar kost enkel wat tijd voordat het klaar is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingrediënten voor 4 personen:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 4 zoete aardappelen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 4 sjalotjes ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 teen knoflook⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 100g feta kaas⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Handje peterselie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Olijfolie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Peper en zout⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- (Tomatenblokjes)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bereiding:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Verwarm de oven op 200°C.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Boen de aardappelen schoon onder een kraan en verwijder de eventuele oneffenheden. Halveer ze vervolgens in de lengte.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Prik de buitenkant van de aardappelen op verschillende plaatsen in met een vork en leg ze in zilverpapier.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. Snijd de sjalotjes, knoflook en peterselie fijn en meng in een kom. Voeg eventueel nog wat tomatenblokjes toe. Besprenkel met olijfolie.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5. Verbrokkel boven de kom de feta kaas. Breng op smaak met peper en zout en vul vervolgens de aardappelen met deze salsa.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
6. Vouw de folies toe en plaats de aardappelen 45min in de oven.
Heb je dit recept gemaakt?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat me dan weten hoe je het vindt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op instagram met #healthyfoodblogger.nele en #diëtistenele