Homemade granola
Granola is een hip en gezond alternatief voor onze klassieke ontbijtgranen. Het bestaat uit havermout, noten, gedroogde vruchten, kruiden…
Granola van de supermarkt bevat vaak slechte vetten en zit boordevol suiker. Daarom maak ik hem liever zelf! En de bereiding is ook niet zo moeilijk: je legt alles op een bakplaat in de oven en je laat het bakken, tot het krokant is.
Ingrediënten:
- 300g havermout
- 200g notenmengeling
- 4 el pompoenpitten
- 4 el chiazaad
- 2 el honing
- 3 el arachideolie
- kaneel naar eigen smaak
- 70g gedroogd fruit (rozijnen, blauwe bessen en cranberry’s)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de noten en de pompoenpitten fijn.
Meng de havervlokken, gehakte noten, pitten en chipzaad in een kom een voeg er de arachideolie en kaneel aan toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet de mengeling op de bakplaat giet er de honing over. Meng goed en bak het mengsel +/- 20 minuten in de oven. Roer geregeld om!
Laat even afkoelen en meng met de gedroogde vruchten.