Rijkgevulde parelcouscous met kabeljauwfilet

Ingrediënten voor 2 personen:
- 200g wortelen
- 250g rode cherrytomaten
- 170g parelcouscous
- 2 stuks kabeljauwfilet
- 30g rozijnen
- 10g tuinkers
- 5g bladpeterselie
- 350 ml groentebouillon
- 1 el olijfolie
- peper en zout

 

Bereiding:
1. Verwarm de oven op 200°C en bereid de bouillon.
2. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.
3. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 min in de oven.
4. Voeg hierna de tomaten toe en rooster nog 15 min in de oven.
5. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.
6. Verhit in een kookpot een beetje olijfolie en voeg de parelcouscous toe. Bak vervolgens 1 min op een middelhoog vuur. - Voeg de bouillon en rozijnen toe en laat afgedekt 12 min koken. Roer daarna om en laat uitstomen.
7. Bak de kabeljauw 1- 2 min per kant en breng op smaak met peper en zout. Houd warm met aluminiumfolie.
8. Meng de wortelen en tomaten onder de couscous.
9. Verdeel de couscous over de borden en garneer met tuinkers en de overige peterselie. Serveer met een stuk kabeljauwfilet.

Smakelijk!

Vorige
Vorige

Is chocolade gezond?

Volgende
Volgende

Homemade granola