Kanelbullar

Wie wil er nu niet genieten van heerlijke vers gebakken kaneelbroodjes tijdens deze donkere dagen?

Pssst: haal de ingrediënten voor deze kaneelbroodjes alvast in huis. Dan kan je ze zaterdagochtend maken.

Een heerlijk geurend huis (en een blij gezin) gegarandeerd!
Geen betere manier om het nieuwe jaar te starten!

Benodigdheden:

Voor het deeg:

- 500 g meel of bloem

- 10 g gist (gedroogd)

- 250 ml melk (lauwwarm)

- 75 g ongezouten, plantaardige boter (gesmolten en afgekoeld)

- 50 g zoetstof (Zusto)

- snuifje zout

Voor de vulling:

- 100 g ongezouten, plantaardige boter (op kamertemperatuur)

- 75 g Sukrin Gold

- 2 eetlepels kaneel

- 1 theelepel gemalen kardemom

- ½ eetlepel maïzena

Voor de afwerking:

- 1 eidooier

- scheutje melk

Bereiding:

  1. Doe de melk, suiker en gist samen in de kom. Meng de ingrediënten kort door elkaar. Laat het mengsel enkele minuten staan tot het gaat schuimen.

  2. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kneed er een soepel deeg van.

  3. Dek de kom af met een natte theedoek en laat een half uur rijzen.

  4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling.

  5. Bestrooi je aanrecht met een beetje bloem en stort het deeg hierop.

  6. Rol het deeg uit tot een lange, rechthoekige, dunne lap.

  7. Verdeel de vulling eroverheen.

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Tastea

Volgende
Volgende

Spaghetti met linzen-gehakt-balletjes en boerenkoolpesto