Koreaanse wraps
Na Chinees en Thais is nu ook de Koreaanse keuken sterk in opmars.🇰🇷
Een van mijn favoriete dingen aan Koreaanse gerechten is de manier waarop ze hun vlees zo heerlijk marineren met bv. knoflook, gember en rode pepers!
Dit eenvoudig gerechtje hebben jullie al meermaals voorbij zien komen. Dus tijd om het recept te delen!
Wat heb je nodig?
- 400g biefstukpuntjes
- 2 komkommers
- 150g geraspte wortel
- 150g geraspte peen
- 4cm verse gember
- 2 knoflookteentjes
- 2 rode pepers
- 60ml sojasaus
- 1 limoen
- Verse koriander
- 8 tortilla’s - 2el olijfolie
- 8el wittewijnazijn
- Zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 180°C en snijd ondertussen de gember, rode peper en de knoflook fijn.
2. Meng deze ingrediënten in een kom en voeg er de sojasaus, olijfolie en biefstukpuntjes aan toe en meng de marinade.
3. Snijd vervolgens de komkommer in dunne linten en meng in een kom met wittewijnazijn. Breng eventueel op smaak met wat zout.
4. Verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm 2-3 min in de oven. Snijd ondertussen de koriander grof en de limoen in partjes.
5. Verhit een pan op een hoog vuur en bak de biefstukpuntjes met de marinade in 3 min rondom bruin.
6. Vul de wraps met de geraspte wortel, peen en komkommer verdeel er de biefstuk over met een beetje koriander en serveer met een limoenpartje.