Pumpkin Spice Latte
Nu de koude dagen in aantocht zijn, zet Starbucks zoals elk jaar hun befaamde Pumpkin Spice Latte weer op de kaart. Omdat het zo een hype is, moest ik het ook eens proberen. Helaas is deze heerlijk kruidige koffie, net zoals vele andere drankjes van Starbucks erg zoet en dus niet zo gezond.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarom probeerde ik thuis eens een gezonde variant te maken. En wauw I love it! ⠀
Ingrediënten:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 warme espresso⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 200 ml warme melk ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 1 handje pompoenblokjes uit de vriezer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 0,25 tl speculaaskruiden⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- 0,5 tl vanille extract⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bereiding:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zorg dat de espresso, de melk en de pompoen warm zijn. Ik heb de melk en de pompoenblokjes even kort verwarmd in de magnetron. Je zou dit ook in een pannetje kunnen doen. Pureer vervolgens de pompoenblokjes en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de blender en blend er een gladde smoothie van. Giet in een grote mok en voeg eventueel nog wat kaneel toe.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb je dit recept geprobeerd? Laat me dan weten hoe je het vindt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op instagram met #diëtistenele en #dietistehoogstraten