Aardbeientaartjes
Waar zijn die aardbeien liefhebbers!? 🙋🏼♀️
I got you covered! Deze overheerlijke en luchtige aardbeientaartjes wil je maken! Ik gebruikte uiteraard de échte Hoogstraatse aardbeien. Dit in combinatie met de oogst confituur van @maternebe.
Wist je dat Materne al meer dan dertig jaar, wanneer het mooie weer er terug aankomt, zijn nieuwe Oogst confituur ontwikkelt met de eerste vers geplukte vruchten? Een evenement dat de heropbloei van de natuur viert, na lange koude en donkere wintermaanden!
Hierdoor zijn deze uitzonderlijke confituren enkel tijdens een beperkte periode van het jaar verkrijgbaar, van juni tot september. Op deze manier leef je op het ritme van de seizoenen. Leuk toch?
Benodigdheden:
125g volkoren tarwemeel
125g hazelnoten
125 plantaardige boter
Zoetstof (@zusto.official)
1 ei
3 eetlepels Philadelphia light
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel honing
Aardbeien
Aardbeienconfituur
zout
Bereiding:
Maal de hazelnoten fijn. Meng het meel met de hazelnoten, 2 eetlepels zoetstof en 'n mespuntje zout. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Meng goed.
Kneed er de vlokjes boter goed door, tot een korrelig kruimeldeeg. Wikkel in aluminiumfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 °c.
Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het deeg. Druk de randen goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed met bakpapier en bak 20 minuten blind in de voorverwarmde oven.
Roer de kwark, de philadelphiakaas en de honing door elkaar tot en romig beslag.
Lepel, na het afkoelen, een beetje confituur in de taartvormpjes en vul aan met het kwarkbeslag. Werk af met een beetje confituur een verse aardbeien.
Duik jij de keuken in om zomerse taartjes te maken?
Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele
Vind ik leuk!