Asperges met ravioli
Het is weer asperge tijd!
Wij zijn dol op het witte goud. Ik vind asperges toch één van de lekkerste groenten die er bestaan. Gekookt, gestoomd, gegrild uit de oven of van de BBQ. Ze zijn allemaal even lekker!
Ik ben dan ook super blij dat het aspergeseizoen begonnen is.
In gerechten kan je er oneindig veel kanten mee uit, maar omdat ik ook een grote liefhebber ben van pasta ben, dacht ik: waarom de twee niet combineren?
Zalig dit!
Benodigdheden voor 4 personen:
1kg wie asperges
250g kerstomaten of kleine trostomaten
400g ravioli
50g rucola
1 sjalot
1 teentje look
2 dl olijfolie
2 eetlepels balsamico
peper
zout
Bereiding asperges:
Schil de asperges met een dunschiller. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)
Vul een kookpot met voldoende koud water en voeg er een snuifje zout aan toe.
Leg de witte asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt. Als het water bubbelt zet je meteen het gasvuur uit, of neem de pot weg van de kookplaat.
Laat de asperges nog zo’n 5 minuten rusten in het warme water. Controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende gaar. Schep de asperges uit het warme water en laat ze uitlekken op een propere keukendoek.
Bereiding tomaten vinaigrette:
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Pel de teen look en plet de nodige hoeveelheid tot pulp.
Spoel de kerstomaten schoon en snij in kwarten.
Schenk de flinke hoeveelheid olijfolie in een kleine pot of pan en verwarm ze op een matig vuur.
Stoof de snippers sjalot glazig in de olie. Roer er ook de lookpulp doorheen.
Doe de kwartjes tomaat in de olie en zet het vuur vervolgen wat harder. Stoof de tomatenstukjes een paar minuten. Proef en werk de warme vinaigrette af met een scheut balsamico, peper van de molen en wat zout.
Bereiding ravioli:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
Laat de ravioli één voor één in het hete water glijden. Kook ze gaar in ongeveer 3 minuten.
Schep de gare ravioli uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
Afwerking:
Leg op elk bord zo’n 4 à 5 witte asperges. Leg er versgekookte ravioli op en rond.
Lepel warme vinaigrette met tomaatjes over de deegkussentjes en verdeel wat rucola over de borden.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt!
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #healthyfoodblogger.nele en #diëtistenele
Wat is jouw favoriete aspergegerecht?