Havermout-kwarkwafels met blauwe bessen

Wafels als dessert of als tussendoortje? Wat dacht je van een wafel ontbijt! Ideaal voor een luie zondagochtend.

Doordeweeks heb ik vaak zin in een snel en makkelijk ontbijt zoals een volkoren boterham met pindakaas of een kom kwark met muesli. Maar in het weekend neem ik graag iets meer tijd voor een verwen ontbijtje. Deze wafels zijn op basis van kwark, eieren en havermout, waardoor ze erg voedzaam zijn. 

Een tijdje ontdekte ik dit heerlijk receptje op de pagina van Foodlies.nl en ging meteen aan de slag! En ooh.. wat waren ze lekker! Omdat ik persoonlijk iets meer van vastere wafels hou, paste ik het receptje een beetje aan. Het is nog wat zoeken naar de perfecte verhoudingen, maar ik kan het niet laten om dit al met jullie te delen!

Dit zo’n typisch receptje waar iedereen goedgezind van wordt. Er bestaan duizenden redenen om wafeltjes te bakken. Ze smaken lekker op elk moment van de dag en je kunt er om het even wie mee verrassen. Bewaar de wafels in een afgesloten koekentrommel en trakteer jong en oud op zo’n klassieke lekkernij.

Om de wafels een extra frisse toets te geven kocht in bij @albertheijnbelgie de magere citroenkwark van @optimel.

 

Ingrediënten voor zes wafels - 2 personen:

  • 90 gram havermeel

  • 2 eieren

  • 140 gram magere citroen kwark 

  • 1 tl bakpoeder

  • 75 gram blauwe bes

  • zoetstof (@Zùsto.official)

Toppings

  • 6 el magere vanille kwark

  • 50 gram blauwe bessen

  • 1 banaan

 

Bereiding:

  1. Meng de havermeel, eieren, kwark en bakpoeder in een kom tot een glad beslag.

  2. Voeg de blauwe bessen en de zoetstof toe aan het beslag en roer voorzichtig door.

  3. Verwarm het wafelijzer zodat het goed heet is.

  4. Vet vervolgens het wafelijzer goed in. Anders is er een kans dat de wafels blijven kleven.

  5. Leg twee balletjes beslag naast mekaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Herhaal tot het beslag op is.

  6. Garneer  de wafels met de vanillekwark, wat blauwe bessen en stukjes banaan.

Heb je nog wafels over? Bewaar deze dan in een goed afgesloten koekentrommel.

 

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me dan weten hoe je het vindt!

Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #healthyfoodblogger.nele en #diëtistenele

Vorige
Vorige

Chocolademousse met avocado

Volgende
Volgende

Asperges met ravioli