Kwarktaart met mango
Vrolijk Pasen lieve volgers! 🐰Geniet van het weekend, je gezin en het prachtige zonnetje!☀️
Ondanks dit heerlijke weer kon ik het toch niet laten om eventjes de keuken in te duiken. In een half uurtje flanste ik deze lekkere cheesecake ineen.
Stel je even voor: Een heerlijk zachte taart met mango en een vleugje vanille en citroen! 🍋Dit alles op een krokant gebakken bodem.
Ik ben helemaal verliefd op deze taart. 🥰
Benodigdheden:
400 gram mango (vers en in blokjes)
300 gram magere kwark
200 gr havermout
100 gr amandelmeel
175 ml slagroom
100 gram zùsto
100g plantaardige vetstof
1 eetlepel honing
2 zakjes gelatine poeder
2 eetlepels citroensap
1 theelepel vanilleextract
Bereiding bodem:
Verwarm de oven op 180°C.
Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met een beetje olie of boter.
Meng de havermout met het amandelmeel in de mengkom. Smelt de boter in de steelpan en voeg toe aan de kom, schenk hier nu ook de honing bij en voeg 2 el water toe. Schep met een lepel door tot een korrelig beslag.
Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Bak dit beslag 20 min in de oven.
Laat nadien rustig afkoelen.
Bereiding beslag:
Los de gelatinepoeder op in 200ml heet water.
Doe de mangoblokjes, citroensap, zoetstof en het vanille extract in een steelpannetje.
Verwarm dit tot de zoetstof is opgelost. Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer.
Voeg de gelatine toe aan het mengsel.
Hou ongeveer 75 gram van het mango mengsel apart (voor de bovenkant).
Laat dit daarna even afkoelen tot het niet meer heet is maar nog wel vloeibaar.
Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
Meng de mangopuree door de kwark in een grote kom, schep de slagroom hier vervolgens voorzichtig door.
Stort dit mengsel op de bodem. Verdeel het deel van de gepureerde mango, welke je apart hebt gehouden, met een lepeltje over de bovenkant en roer er met een satéprikker door zodat je een mooi patroon krijgt.
Zet het geheel minimaal een nacht in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna de taart in puntjes en eet smakelijk!