Banaan spelt pannenkoeken

Banaan spelt pannenkoeken

Goedemorgen! Het is weer tijd voor een heerlijk verwenontbijt. En daar komen deze spelt banaan pannenkoekjes goed bij van pas. Deze pannenkoeken zijn de perfecte start van dag en liggen in een mum van tijd op je bord!

Je kan ze trouwens ook prima de dag van tevoren maken, want koud zijn ze net zo lekker. Of je kan ze even opwarmen in de magnetron.

 

Benodigdheden voor 6-8 kleine pannenkoekjes

  • 1 rijpe banaan

  • 2 eieren

  • 50 ml amandelmelk

  • 2 el speltbloem

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 1/2 tl kaneel

  • Een beetje vetstof om in te bakken

 

Bereiding:

  1. Doe de rijpe banaan samen met de eieren, amandelmelk, speltbloem, bakpoeder en een snuf kaneel in een kom en mix de ingrediënten tot een luchtig beslag.

  2. Verwarm een klontje boter in een pannenkoekenpan. Laat de boter smelten, maar niet bruin worden.

  3. Gebruik een soeplepel om kleine beetjes beslag in de warme pan te scheppen. Ik bak altijd 3 a 4 spelt banaan pannenkoekjes tegelijk in een pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

  4. Serveer de spelt banaan pannenkoekjes met Griekse yoghurt en maak af met wat stukjes fruit. 

 

Wat zijn jouw favoriete pannenkoekjes? En wat gebruik jij het liefst als topping?

Laat het weten in de Comments!

Geniet van je dag!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Basisrecept bananenbrood

Volgende
Volgende

Vietnamese loempia's