Basisrecept bananenbrood
Het internet staat vol met recepten voor bananenbrood. Van glutenvrije varianten tot broden met chocolade of groenten er in.
Je kan er oneindig veel kanten mee uit!
Maar heb jij het al eens gemaakt? Wat doe jij als je overrijpe bananen in huis hebt?
Daarom deel ik vandaag met jullie mijn basisrecept.
Benodigdheden:
3 bananen
150 gram amandelmeel
1.5 theelepel bakpoeder
3 eieren
snuf zout
1 hand noten
snuf kaneel
olie om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Prak de bananen met een vork plat in een kom.
Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en meng met een garde of met behulp van een een keukenmachine tot een glad beslag.
Vet een cakevorm in. (Ik gebruik eentje van 21cm)
Giet het mengsel in de vorm. Werk eventueel af met twee halve bananen (zie foto).
Zet de cakevorm in de oven en bak het bananabrood in 55 minuten gaar.
Haal het bananabread vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.
Krijg jij al zin om te bakken?
Laat je creatie zijn op social media en tag @healthyfoodblogger.nele
Ik benieuwd wat jouw favoriete bananenrecept is! Laat het me weten in de comments!
- Liefs Nele