Bananenbrood
Bananenbrood smaakt altijd goed!
Bij het ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje. Geen wonder dat bananenbrood zo in populariteit is gestegen. Het is erg makkelijk te maken en er bestaan ontelbaar veel varianten.
Benieuwd welk recept ik deze keer gebruikte?
Ingrediënten:
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 180g speltbloem
- snufje kaneel
- 1/2 zalkje bakpoeder
- 3 dadels
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 180°C. Leg de dadels 5 minuten in warm water zodat ze wat zachter worden. Verwijder de pit en snijd in stukjes.
2. Doe 3 bananen met de eieren, kaneel en dadels in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Voeg er vervolgens de bloem en het bakpoeder door.
3. Giet het beslag in een cakevorm en leg een gehalveerde banaan er bovenop.
4. Bak het bananenbrood 50 min en controleer met een prikker.
Tip: bewaar het bananenbrood afgedekt met een folie of vries het in plakjes in.