Chocolademousse met avocado

Chocolade en avocado? Ieuw… Dat was mijn vriends eerste reactie. Het klinkt misschien een beetje gek en zelf vertrouwde ik het eerlijk gezegd ook niet helemaal, maar het is verrassend lekker en enorm makkelijk om te maken! 

Avocado is lekker romig van structuur en dat geeft deze mousse een heerlijke zijdezachte smaak. Hij is misschien wat minder luchtig dan een mousse met slagroom en eiwit, maar minsten net zo lekker.

Bovendien is het volledig plantaardig en dus ideaal voor vegans!

Ik weet zeker als je niks tegen je tafelgenoten zegt, dat ze niet eens doorhebben dat er avocado in zit. 

 

Benodigdheden:

  • 2 rijpe avocado’s 

  • 1 rijpe banaan 

  • 3 eetlepels sojamelk of andere plantaardige melk

  • 4 eetlepels puur pure cacaopoeder

  • 3 eetlepels honing

  • een snuifje zout

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een romige mousse. 

  2. Proef en kruid eventueel bij met cacaopoeder en/of honing.

  3. Verdeel de mousse over verschillende kommetjes en plaats even in de koelkast om op te stijven.

  4. Versier voor het serveren met zeste van een sinaasappel, rode vruchten, kokosrasp of anything you like.

 

Ik vond dit receptje een tijdje geleden op de pagina van @hapjesprinses en werd meteen erg nieuwsgierig! Dit moest ik eens uit proberen. 

Ik weet zeker als je niks tegen je tafelgenoten zegt, dat ze niet eens doorhebben dat er avocado in zit. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me dan weten hoe je het vindt!

Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #healthyfoodblogger.nele en #diëtistenele

Vorige
Vorige

Rabarber- appel crumble

Volgende
Volgende

Havermout-kwarkwafels met blauwe bessen