Curry met garnalen en broccolirijst
Heb jij graag wat extra groenten bij je warme maaltijd, maar heb je weinig inspiratie? Probeer dan eens courgettepasta in een typisch Italiaans gerecht of bloemkoolrijst in een heerlijke curry!
In deze curry met garnalen, heb ik de rijst wat aangevuld met broccolirijst. Hierdoor krijg je met deze maaltijd meer dan 200g groente binnen!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 280g pandanrijst
- 400g broccoli(rijst)
- 300g sperziebonen
- 2 gele paprika’s
- 320g garnalen
- 500ml kokosmelk
- 4 knoflookteentjes
- 5cm gember
- 1 rode peper
- 40ml vissaus
- 4el zonnebloemolie
- Peper en zout
Bereiding:
1. Kook de pandanrijst, afgedekt, 10-12 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.
3. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en bak de helft van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8-10 min, afgedekt, zachtjes koken.
4. Verhit ondertussen 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de rijst en groenten en garnalen over de vier borden.
Eet smakelijk!