Japanse noedelsoep

Heb je weinig tijd of zin om te koken en wil je toch een gezond en lekker alternatief voor de klassieke Vlaamse keuken? Probeer dan eens een zelfgemaakt noedelsoepje.
Het leuke hiervan is dat je oneindig kan variëren met de verschillende ingrediënten. Kip, eend, gamba’s of verkies je liever een vegetarisch alternatief met veel groenten?

Je kan noedelsoep natuurlijk ook uit pakjes halen, maar ik zweer dat je in minder dan 30 minuten deze heerlijke Japanse noedelsoep kan serveren.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 400g kipfilet
- 300g paksoi
- 400g verse udonnoedels
- 500g kastanjechampignons
- 4cm gember
- 1 rode peper
- 20ml sojasaus
- 2000ml kippenbouillon
- Zonnebloemolie
- Peper

 

Bereiding:
Tip: Ik marineer voordien de stukjes kip in wat sesamolie, sojasaus, rode peper en knoflook.
1. Bereid de bouillon
2. Schil de gember en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd ook deze fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de paksoi in grove stukken.
3. Verhit de olie in een wokpan en fruit 2-3 minuten de gember en rode peper. Voeg vervolgens de kipreepjes toe en bak 2 minuten op een hoog vuur. Voeg als volgt de champignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.
4. Voeg de bouillon toe en laat 6 minuten afgedekt koken. Na 3 minuten mag je ook de noedels toevoegen.
5. Voeg als laatste de sojasaus toe en breng op smaak met peper.


Klaar om te serveren!

Vorige
Vorige

Curry met garnalen en broccolirijst

Volgende
Volgende

Lahmacun - Turkse pizza met lamsgehakt