Dalgona koffie
Het is een echte hit op social media, je ziet de mooiste foto’s op Instagram en bekende tiktokkers gaan ermee aan de slag in hun filmpjes. Ik heb het over Dalgona koffie. Die komt uit Zuid Korea en is nu dus overgewaaid naar Europa.
Al drink ik de laatste tijd steeds minder koffie, ik wilde deze Dalgona absoluut proberen! En ja hoor, ik werd meteen fan!
Dalgona koffie lijkt een beetje op Frappé. Hij bestaat uit koude melk met daarbovenop een crème-achtige koffielaag. Hij is supermakkelijk om te maken en heerlijk om te drinken, zéker bij de huidige zomerse temperaturen.
Wat heb je nodig? Heel simpel! Wat melk, oploskoffie en suiker. In nog geen 5 minuten maak je de lekkerste dalgona koffie! Ik vervang de suiker wel door een beetje zoetstof.
Je moet de oploskoffie opkloppen. Dit kan je met een garde doen, maar met een staafmixer ben je nog sneller klaar. Ik voeg ten slotte wat ijsblokjes aan de melk toe.
Benodigdheden:
3 tl oploskoffie (bijv Nescafé)
2 el water
2 tl zoetstof (of meer als je van zoet houdt)
150 ml koude melk of een plantaardige variant
ijsblokjes
Bereiding:
Meng de oploskoffie met de suiker en het water. Mix dit met een garde of mixer totdat er een crème ontstaat. Wij gebruiken zelf koffie in poedervorm, wanneer je grove korrels hebt, kan je beter heet water gebruiken, dan lossen ze beter op.
Doe de ijsklontjes in een groot glas en giet de melk erover. Voeg de koffiecrème toe. Even doorroeren en drink de dalgona koffie meteen op.
Duik jij de keuken in om hemelse luchtige koffie te maken?
Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele
Vind ik leuk!
-Liefs Nele