Oosterse zalm op de barbecue

Gemarineerde zalm op de BBQ.

De voorbije dagen was het heerlijk warm weer. Dit betekent voor mijn vriend en mij en voor onze familie tijd om de barbecue aan te steken! Ik deelde afgelopen weekend een foto van het zalmgerechtje dat we op de barbecue hadden bereid. Daarop kwam enorm veel reactie! Ik kreeg meermaals de vraag welke ingrediënten we gebruikten en op welke wijze ik de vis had bereid.
Daarom wil ik vandaag dit recept graag met jullie delen. Het is immers een echte must-try! Al zeg ik zelf, zelden at ik zo een heerlijke zalmfilet. Mijn tafelgenoten waren het althans volledig eens met mij. 

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 zalmfilets

  • 150g parelcousous

  • 1 komkommer

  • 1 rode paprika 

  • 1 oranje paprika

  • 1 mango

  • Citroen

  • veldsla

  • teryakisaus

  • sojasaus

  • gemberpoeder

  • korianderpoeder

  • knoflook

  • Verse koriander en peterseliepeper/zout

 

Bereiding:

De salade

  1. Kook de parelcouscous af en laat nadien even uitstomen. Spoel vervolgens even onder koud water.

  2. Snij de komkommer, paprika en mango in dunne reepjes. Vaak leg ik de paprika’s voordien al even op de barbecue. Dat geeft ze een extra zoete smaak.

  3. Voeg de groenten samen in een grote kom en voeg er de veldsla en wat fijngesnipperde koriander en peterselie aan toe.

De marinade:

  1. Snij of maal de knoflook erg fijn. Snij ook enkele takjes verse koriander en peterselie fijn. Doe deze drie ingrediënten in kommetje en voeg er een 3 tal eetlepels teryakisaus en een 5 tal eetlepels sojasaus aan toe.

  2. Voeg vervolgens naar eigen smaak een koffielepel korianderpoeder en gemberpoeder toe. 

  3. Beng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.

De zalmfilet:

  1. Doe de zalmfilets in een lage kom voeg er de marinade aan toe. Laat zo een 45 minuten staan en schep de marinade enkele keren opnieuw over de zalm. Ikzelf vind het erg lekker als de zalm nog wat mooi roze is van binnen.

  2. Leg de zalm vervolgens in een aluminiumbakje en plaats 5 -8 minuten op de barbecue. Deze bakjes kan je in heel wat supermarkten of huis-tuin-en-keukenwinkels vinden.

Serveer vervolgens op elke bord de frisse salade en dresseer met enkele stukjes zalm. 

 

Steek jij de barbecue aan om dit gerechtje te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Visburger met zelfgemaakte tartaarsaus

Volgende
Volgende

Dalgona koffie