Yoghurt ijsjes

Pinksterweekend staat voor de deur en het beloofd weer mooi zonnig te worden!☀️En met zo een heerlijk weer heeft toch iedereen zin in een lekker ijsje? 

Dan zijn deze yoghurtijsjes een lekker tussendoortje! Ze bevatten slechts twee ingrediënten en zijn heel makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig? Griekse yoghurt en confituur! Ik gebruikte de oogst confituur van @maternebe.


Wist je dat Materne al meer dan dertig jaar, wanneer het mooie weer er terug aankomt, zijn nieuwe Oogst confituur ontwikkelt met de eerste vers geplukte vruchten? Een evenement dat de heropbloei van de natuur viert, na lange koude en donkere wintermaanden! -

Hierdoor zijn deze uitzonderlijke confituren enkel tijdens een beperkte periode van het jaar verkrijgbaar, van juni tot september. Op deze manier leef je op het ritme van de seizoenen. Leuk toch?

 

Het is belangrijk om een redelijk stevige yoghurt te gebruiken zoals bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Dit is nodig omdat een gewone natuuryoghurt vaak iets meer water bevat, waardoor de ijsjes te waterig kunnen worden in plaats van lekker romig.

Benodigdheden:

  • 500g magere griekse yoghurt

  • +/-125 g confituur met smaak naar keuze: aardbei, braambessen, bosbessen,... 

 

Bereiding:

  1. Doe de confituur in een steelpannetje en laat een paar minuutjes inkoken. Laat afkoelen en haal vervolgens de confituur door een zeefje.

  2. Meng de yoghurt met de coulis. Wil je graag ook verschillende laagjes? Verdeel de yoghurt dan over 4 potjes. Voeg aan elk potje een andere hoeveelheid fruitlengsel toe.

  3. In de donkerste laag doe ik enkele stukjes van het gezeefde fruit. 

  4. Doe het mengsel (één voor één) in ijsvormpjes en zet minstens 2 uur in de diepvries.

 

Duik jij de keuken in om heerlijk frisse ijsjes te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Dalgona koffie

Volgende
Volgende

Ben jij wel eens 'hangry'?