Enchilada's met jackfruit

Get ready to fall in love with... deze vegetarische enchiladas! ‘s Zaterdags kiezen de meesten van ons voor eenvoudige gerechtjes en comfortfood!

Voor dit recept heb je best wat ingrediënten nodig. Toch is het erg makkelijk om te maken.

Ideaal dus voor een heerlijke, gezellige zaterdagavond!

Wat is jackfruit?

Jackfruit is een favoriet van veel vegetariërs en vegans, aangezien hét de perfecte vervanger is van pulled pork door zijn draadjesvleesachtige structuur. Maar wat is jackfruit precies? Het is een tropische vrucht die groeit aan bomen in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Je herkent hem aan de groene, stekelige structuur.

Tot een tijdje terug kan je jackfruit enkel verkrijgen in een toko, maar sinds kort kan je het ook bij Albert Heijn en Delhaize terugvinden!

Is jackfruit een goede vleesvervanger?

Hoewel deze tropische vrucht de structuur van vlees heeft, is hij niet geschikt als 1-op-1 vervanger. Dit komt doordat er aanzienlijk minder eiwitten en ijzer in zitten als in vlees. Ook zit er geen vitamine B12 in. Jackfruit is overigens wel erg gezond!

 

Ingrediënten:

  • 1 blik jackfruit in water (550g)

  • 1 el olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • 1 blik maïskorrels (300g)

  • 350 gram passata

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl cayennepoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1/2 tl korianderpoeder

  • 8 volkoren tortilla’s

  • 1 blik zwarte bonenspread (440g)

  • geraspte kaas

  • Verse koriander

  • 1 avocado, in plakjes gesneden

  • 1 jalapeno, in plakjes gesneden

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Giet de jackfruit af, snij de harde punten eraf. Trek het vruchtvlees met 2 vorken uit elkaar.

  3. Snipper de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook kort op laag vuur. Voeg de jackfruit en de mais toe en bak 5 minuten.

  4. Verhit intussen in een steelpan de passata samen met de komijnpoeder, cayennepoeder en paprikapoeder. Voeg, wanneer deze saus heet is, 1/3 deel aan het jackfruit mengsel toe en roer door.

  5. Smeer elke tortilla in met wat bonenspread en leg er twee eetlepels van de vulling op. Rol de tortilla op en leg in een ovenschaal.

  6. Verdeel de overige enchilada saus over de tortilla’s en bestrooi met geraspte kaas.

  7. Plaats de tortilla’s 15 minuten in de oven totdat ze aan de zijkant krokant worden en de kaas gesmolten is.

  8. Dien op met verse koriander, avocado en jalapeno.

 

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Hartige wafels met ham en bieslook

Volgende
Volgende

Frittatensuppe