Frittatensuppe

Nu er stilaan warmere dagen aankomen verdwijnen de typische wintersoepen van mijn menu. Ik krijg meer zin in lichtere of frissere soepjes. 

Deze week koos ik voor een ‘fritattensuppe’. Die is typisch Oosterijks en vooral bekend bij skiërs en bergwandelaars. Ze bestaat uit runderbouillon en dunne pannenkoekjes. Om het soepje iets voedzamer te maken voeg ik er wat jullienne groenten toe. 

Deze soep is ideaal als lunch of als avondmaal. 

 

Ingrediënten:

  • 1 liter rundvleesbouillon

  • 300g julienne groenten

  • 25 gram bloem

  • 1 ei

  • 100 ml melk

  • zout

  • handvol bieslook

 

Bereiding:

  1. Meng in een kom de bloem met 2 eetlepels melk, het ei en het zout. Voeg vervolgens deel per deel de rest van de melk toe tot er een dun, vloeibaar beslag ontstaat.

  2. Verhit een beetje olie in een pan. Bak enkele dunne pannenkoekjes van het beslag.

  3. Bereid de bouillon en voeg er de julienne groenten aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Was de peterselie, schud de blaadjes droog, hak ze fijn en voeg ze aan de bouillon toe.

  5. Rol de pannenkoekjes op en snijd ze in dunne reepjes.

  6. Was de bieslook, schud de sprietjes droog en snijd of knip ze fijn.

  7. Leg in elk soepbord een portie Frittaten (= pannenkoekenreepjes), schenk er de bouillon op en strooi er wat bieslook overheen.

 

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Enchilada's met jackfruit

Volgende
Volgende

Sparkling grapefruit mocktail