Hartige wafels met ham en bieslook

Fijn paasweekend!

Vandaag deel ik met jou een heerlijke paasbrunchtip: hartige wafels met bieslook en ham.

Ik kan er echt van genieten om op dagen als deze met mijn familie te tafelen en nadien samen een mooie natuurwandeling te maken.

En dan mag het ontbijt nét iets meer zijn. Deze wafels passen daarom perfect op de paastafel! 

Je kan de wafels leuk beleggen met een spiegel- of roereitje. Ideetjes genoeg!

 

Benodigheden:

  • 6 eieren

  • 250ml amandelmelk of gewone melk

  • 1 eetlepel dijon mosterd

  • 260g tarwemeel

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1/2 theelepel peper

  • 1/2 theelepel zout

  • 150g ontvette ham

  • Handje bieslook

 

Bereiding:

  1. Verwarm het wafelijzer.

  2. Meng in een kom de eieren, de melk en de mosterd.

  3. Voeg al roerend het meel toe en blijven roeren tot je een gaaf beslag bekomt.

  4. Snij de ham in plakes en voeg toe aan het beslag.

  5. Breng het beslag op smaak met de kruiden, de peper en het zout.

  6. Vet het wafelijzer in met een beetje vetstof. Een bakspray is een echte aanrader!

  7. Giet met een kleine soeplepel of een sauslepel twee porties in het wafelijzer. Bak de wafels gedurende een tweetal minuten tot deze licht goudbruin zijn en je ze met een vork makkelijk uit het ijzer kan halen.

  8. Serveer de wafels met een gebakken spiegelei en bestrooi het geheel met wat fijn gesnipperde bieslook.

 

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Smoothiebowl met mango, banaan en gember

Volgende
Volgende

Enchilada's met jackfruit