Energy Balls
De energy balls – of ook wel bliss balls genoemd – zijn al een flinke tijd geleden in het leven geroepen door gezonde foodbloggers.
Het is namelijk echt heel lekker en bovendien ook nog eens makkelijk om te maken. Daarnaast vult de energy ball goed én geeft je het idee alsof je een stuk chocolade aan het oppeuzelen bent.
Deze energy balls hebben een rijke intense smaak van cacao gecombineerd met de crunch van amandelen. Slechts één hap was voor mij voldoende om helemaal verkocht te zijn. Zo lekker!
Als je een keukenmachine hebt, zijn deze balletjes zo gemaakt. Ze hoeven niet in de oven en het recept is supersimpel!
Deze snack is perfect om mee te nemen naar werk, school of sport, maar ook lekker in het weekend bij een kop koffie of thee.
Benodigdheden voor 8 balletjes:
100 g ontpitte dadels
30 g amandelen
10 g pure chocolade
1 el ongezoete cacaopoeder
1 tl vanille-extract
1 el arachideolie
snufje zout
afwerking : cacaopoeder, kokospoeder, sesamzaad,…
Bereiding:
Hak de amandelen en chocolade in kleine stukjes met een mes.
Maal de dadels fijn in een hakmolen/blender tot er gladde massa ontstaat.
Doe de dadelpasta in een kom en meng met de rest van de ingrediënten met een lepel of met de hand tot alles goed gemengd is.
Rol 8 balletjes van het mengsel. Werk af met kokosrasp, cacaopoeder, iets anders naar keuze of helemaal niks. TIP: Leg minstens 1 uur in de koelkast. Koel zijn de balletjes het lekkerste.
Duik jij de keuken in om deze kleine snacks te maken?
Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele.
Vind ik leuk!
-Liefs Nele