Havermoutkoekjes

Een extra lang weekend en misschien heb je wel wel zin om te bakken? Wat dacht je van deze lekkere havermoutkoeken. Ik vermoed dat je alle ingrediënten reeds in huis hebt!

Enkel maanden geleden deelde ik met jullie reeds een recept voor heerlijke havermoutkoekjes! 

Elke keer opnieuw probeer ik weer iets anders en pas ik het receptuur wat aan. Ik voeg er nieuwe ingrediënten aan toe of laat ik er weg. Wil je ze ook proberen? Deze havermoutkoeken zijn echt heel snel gemaakt en onweerstaanbaar lekker.

 

Benodigdheden voor 6-8 stuks:

  • 100g havermout

  • 25g speltbloem

  • 2 el honing

  • 1 tl kaneel

  • 1 eetlepel plantaardige olie

  • 40ml water

  • 1/2 tl bakpoeder

  • ter optie: een handje rozijnen

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175°C.

  2. Voeg in een grote kom alle ingrediënten samen en kneed vervolgens met je handen het mengsel tot een bal beslag. Persoonlijk vind ik het handig om eerst de droge ingrediënten te mengen en dan stap voor stap het water, de honing en de olie toe te voegen.

  3. Rol van dit beslag in 6 tot 8 kleine balletjes. Druk ze vervolgens tot platte koekjes op de bakplaat.

  4. Bak de koekjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

 

Duik jij de keuken in om deze koekjes te maken?
Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele.
Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Sushibowl

Volgende
Volgende

Vietnamese Springrolls