Vietnamese Springrolls
De zomer komt dichterbij en na de afgelopen mooie dagen heb ik er al helemaal zin in! Ik leef echt op als het zonnetje schijnt en ben het liefst de hele dag buiten te vinden. En ondanks dat ik minder zin heb om de keuken in te duiken als het warm is, heb ik nog altijd zin in goed eten….
Deze Vietnamese springrolls met garnalen zijn zo’n perfecte zomerse snack en zijn ook nog eens super makkelijk klaar te maken!
Zoals de meeste onder jullie al weten, hou ik enorm veel van de Oosterse keuken en vind ik het superleuk om traditionele gerechten zelf te maken. Ik twijfelde namelijk heel lang over de vulling voor de rijstvellen, want je kan er zoveel kanten mee uit, maar de smaken moeten voor mij perfect kloppen! Bovendien vind je heel wat westerse recepten terug. Ik hou het liever zou authentiek mogelijk. Zodat wanneer je je ogen sluit je in de prachtige natuur van Vietnam waant.
Benodigdheden:
rijstvellen
rijstnoedels
Kropsla
Komkommer
Wortel
Rode kool
Sojascheuten
lente ui
Koriander
Bereiding:
Week de rijstnoedels ongeveer 2 minuten in gekookt water. Giet de noedels af en spoel ze na met koud water. Laat ze goed uitlekken en zet apart
Snijd de komkommer en wortel in dunne reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes.
Zet een diep bord klaar met lauw water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.
Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel een kleine hoeveelheden van de groenten en de rijstnoedels over het rijstvel.
Maak het af met een paar ringetjes lente ui en wat gehakte koriander.
Vouw het rijstvel heel voorzichtig dicht en rol nauwkeurig op.
Je kunt de springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste.
Serveer de verse loempia’s met een lekker chilisausje bij en je hebt een heerlijke healthy lunch.
Duik jij de keuken in om deze springpolls te maken?
Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele
Vind ik leuk!
-Liefs Nele