Havermoutpoffertjes
Tradities zijn er om door te geven. Daarom vier ik vandaag koningsdag!
En omdat mijn hubby deze oranje nationaliteit heeft.
En hoe kan je dit beter dan met een traditioneel Nederlands gerecht: de poffertjes! En dit in combinatie met blauwe bessen en de heerlijke Hoogstraatse aardbeien.
Benodigdheden voor dit gezonde recept:
- 150g havermout
- 50g zelfrijzende bloem
- 300ml melk
- 2 eieren
- 1,5tl bakpoeder
1. Mix de ingrediënten voor het beslag met een staafmixer (of in je blender) tot een egaal beslag. Voeg een snuf zout toe. Het is van belang dat je een staafmixer of blender gebruikt zodat de havermout goed wordt fijngemalen.
2. Vet all holes in een poffertjespan in met een klein beetje olie (bijvoorbeeld met een kwastje). Ik schenk het beslag altijd in een maatbeker zodat ik de holtes makkelijk met hoopjes beslag kan vullen.
3. Vul de holtes voor 2/3 met beslag en bak de poffertjes op laag/medium vuur aan beide kanten gaar. Serveer ze met een eetlepel verse aardbeien, blauwe bessen en eventueel een lepel kwark.
SMAKELIJK!