Indiase Dahl met zoete aardappel
Voor dit recept liet ik me verleiden door de Indiase keuken vol smaken, kleuren, geuren en texturen en toverde deze Indiase Dahl op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300g zoete aardappel
- 400g spinazie
- 2 uien - 6cm gember
- 1000ml groentebouillon
- 500ml kokosmelk
- 140g rode splitlinzen
- 40g pompoenpitten
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 limoenen
- 2 stuks naanbrood
- 6 tl kerriepoeder
- Koriander
- Olijfolie en maïsolie
- Peper en zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 200°C en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm.
2. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan met deksel. Fruit de ui 3– 4 min. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los , zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
3. Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de Dahl afgedekt 18-20min.
4. Bak ondertussen de pompoenpitten in een pan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, de limoenrasp, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5. Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.
6. Roer, wanneer de linzen gaar zijn, de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap naar smaak. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.
Smakelijk!