Is chocolade gezond?

Pasen staat weer voor de deur!
En ja hoor, de winkels liggen weer vol paaseieren, chocolade paasfiguren, paasbroodjes en noem maar op.

Maar is chocolade nu gezond of ongezond?

Zoals je kan zien is er weinig verschil in hoeveelheid calorieën, maar ook het verschil in nuttige voedingsstoffen is erg klein.

Waarom wordt er dan vaak beweerd dat donkere chocolade gezonder is?
Wel cacao bevat flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die zorgen dat de aderen in je lichaam verwijden, waardoor de kans op hart- en vaatziekten zou afnemen. Hoe donkerder de chocolade, hoe meer cacao, hoe beter het effect.
Naast chocolade kan je flavonoïden ook terug vinden in fruit, groenten, noten en gedroogde bonen.

 

Toch mogen we niet gelijk concluderen dat chocolade paaseitjes gezond zouden zijn.
Ze bevatten in verhouding vrij veel suiker en hebben een hoog vetpercentage! Wat dan weer het risico verhoogd op hart- en vaatziekten.

Niet het ideale tussendoortje dus, maar wel ongelofelijk lekker bij het paasontbijt! 🍫🐥🐰

Vorige
Vorige

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Volgende
Volgende

Rijkgevulde parelcouscous met kabeljauwfilet