Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet
Warm weer of niet, deze soep gaat er altijd in en staat in een handomdraai op tafel
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 2 rode uien
- 4 kipfilets
- 1 rode peper
- knoflookteentje
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- krulpeterselie
- 4 broodjes bv. Rozenbroodje
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 200°C en bak de broodjes af.
2. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, ui, knoflook, paprika en tomaat in grove stukken.
3. Verhit olijfolie en bak het gerookte paprikapoeder, de rode ui, rode peper en knoflook 3-4 minuten. Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3-4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.
4. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat afgedekt 8-10 minuten zachtjes koken (pocheren). Schep de kipfilet eruit en controleer of hij gaar is. Snij ondertussen de peterselie grof.
5. Breng de soep op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove en gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.
6. Pluk ondertussen met de hand of met een vork de kipfilet klein.
7. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.
Eet smakelijk!