Lahmacun - Turkse pizza met lamsgehakt

Lahmacun stond al een tijdje op mijn lijstje, maar ik had geen flauw benul hoe ik deze Turkse pizza moest maken. Dus vorige week ging ik aan de slag, maar wat een resultaat!

Benodigdheden voor 4 personen:
- 440g lamsgehakt
- 800g Italiaanse groentenmix
- 100g natuuryoghurt
- 200g passata
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 tl kerriepoeder
- 10g bladpeterselie
- 8 stuks platbrood of wraps
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl sambal
- 3 el olijfolie
- Peper en zout

 

Bereiding:
1. Verwarm de oven op 210°C. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak het gehakt 2 minuten los op een middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentenmix toe en bak tot de groenten gaar zijn.
2. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 4 el water. Meng in een andere kom de sambal met de olijfolie.
3. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met passata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
4. Bak de pizza’s 5-6 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Snij ondertussen de bladpeterselie grof.
5. Serveer de lahmacum met de peterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie.
Smakelijk!

Vorige
Vorige

Japanse noedelsoep

Volgende
Volgende

Zijn koolhydraten ongezond?