Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

De Aziatische keuken blijft mij inspireren, dat hebben velen van jullie al ondervonden. Ik vind het heel erg leuk om de complexe Aziatische smaken te ontdekken en zie het als een uitdaging om op zoek te gaan naar de juiste ingrediënten die deze gerechten bijzonder maken.

Deze Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes van @hellofresh overtrof al mijn verwachtingen. Wauw wat een heelrijk gerechtje! Daarom wil ik dit recept graag met jullie delen.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 335g pandanrijst

  • 1 komkommer

  • 2 tenen knoflook

  • 4 tl gomasio (mengeling van gemalen sesamzaad en zeezout)

  • 250g champignons

  • 400g spinazie

  • 400g varkenshaasreepjes

  • 4 stuks eieren

  • 40 ml sojasaus

  • 1 tl sambal

  • 5 el zonnebloemolie

  • 8 tl wittewijnazijn

  • Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten? Laat daarna 5 minuten afgedekt nagaren.

  2. Rasp de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

  3. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een sausje van per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.

  4. Snij de champignons in kwarten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie.Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.

  6. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.

  7. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere pan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei als laatste er bovenop. Garneer met de overige gomasio. Serveer met de sambal- en de sojasaus.

Vorige
Vorige

Kwarktaart met mango

Volgende
Volgende

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme