Lyre's Mocktails

Er gaat niets boven een kerstdiner waarop bij elk gerecht een passend drankje wordt geserveerd.
Je kan kiezen voor een smaakvol wijntje of een cocktail, maar waarom ga je eens niet voor een lekkere mocktail?

Na jarenlang ontwikkelen slaagden ze er bij Lyre’s in om een voortreffelijk assortiment van liefdevol vervaardigde, niet-alcoholische dranken op de kaart te zetten. 

Dat maakt dat je met Lyre’s alle kanten op kan, het is echt aan jou om ermee te experimenteren. 
Vervang een gedeelte van de alcohol in je drankje door Lyre’s om het laag alcoholisch te maken. Of maak je klassieke favoriet zonder alcohol door simpelweg te kiezen voor één van de vele Lyre's varianten

Lyre’s zorgt ervoor dat zijn dranken echt smaken zoals de klassiekers waaraan ze hulde brengen. En om dat te bereiken halen ze de beste, natuurlijke essences, extracten en distillaten uit alle hoeken van de wereld.

En… sinds kort is het assortiment van @lyresspiritco ook terug te vinden bij @delhaizebelgium! 

Ik ging aan de slag met de alcoholvrije Amaretti en Dark Cane spirits van Lyre’s:

#darkcane #amaretti #lyresspiritco #stayspirited #non-alcoholic

Amaretti Sour

Benodigdheden:

- 60 ml Lyre's Amaretti

- 40 ml citroensap

- 30 ml sap van kikkererwten

- 1 schijfje gedroogde sinaasappel

- ijsblokjes

Bereiding:

  1. Doe de Amaretti, het citroensap en het sap van de kikkererwten met wat ijsblokjes in een cocktailshaker en schud het geheel goed door elkaar.

  2. Schenk uit in een cocktailglas.

  3. Werk het glas af met een schijfje gedroogde sinaasappel.

 

Dark ’n stormy 

Benodigdheden:

Gemberbier

- 150 g verse gember

- 500 ml water

- 2 citroenen

- 100 g zoetstof (Zusto)

- 1 l bruiswater

Cocktail: dark ’n stormy

- 60 ml Lyre's Dark Cane Spirit

- 100 ml gemberbier

- sap van 1/2 limoen

- ijsblokjes

Bereiding:

Homemade gemberbier:

  1. Snijd de gember in kleine stukjes.

  1. Doe de gember, samen met het water, in een blender en mix.

  2. Giet het geheel door een fijne zeef in een pan.

  3. Plaats de pan op een medium hoog vuurtje en voeg het sap van 2 citroenen toe.

  4. Doe er de zoetstof bij en meng tot het geheel volledig is opgelost.

  5. Laat afkoelen.

  6. Meng het concentraat (1/3) samen met het bruiswater (2/3)

Dark ’n stormy:

  1. Vul het glas tot de helft met ijsblokjes en schenk er 100 ml van het eigengemaakte gemberbier bij.

  2. Meng de Lyre's Dark Cane Spirit met het sap van een halve limoen.

  3. Schenk de spirit voorzichtig bij het gemberbier.

Als dat geen mooi extraatje is bij je feestmaaltijd! 
Geniet van de eindejaarsfeesten!

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Spaghetti met linzen-gehakt-balletjes en boerenkoolpesto

Volgende
Volgende

Pepernoten