Pepernoten

De Sint is weer in het land! En daar hoort natuurlijk ook snoep en chocolade bij!

Als er nu iéts is waar ik in deze periode helemaal dol op ben dan zijn het wel pepernoten!
Of zijn het kruidnoten? Hoe je ze ook wil noemen: ze zijn mijn favoriete Sinterklaassnoepjes. 

Dit jaar dook ik zelf de keuken in om er een gezonde variant van te maken. 

Ze smaken niet alleen heerlijk, een ander pluspunt is dat ze makkelijk te maken zijn.
Gezond(er) genieten met een kopje koffie of een mok thee erbij… wat wil je nog meer?

Ingrediënten:

  • 150g volkoren spelt- of havermeel

  • 50g amandelmeel

  • 2 tl speculaaskruiden

  • 3 tl kaneel

  • 5 eetlepels zonnebloemolie

  • 6 eetlepels plantaardige melk

  • 4 honing

 

Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2. Meng in een kom alle ingrediënten. Kneed tot een stevig deeg. Is je deeg wat te droog? Voeg dan nog wat melk toe, is het te nat voeg dan nog wat meel toe.

Stap 3. Rol het deeg tot kleine balletjes en druk ze plat tot pepernoten.

Stap 4. Verdeel over en bakplaat met bakpapier en bak de pepernoten ±20 minuten in de oven totdat ze iets donkerder kleuren.

Stap 5. Laat vervolgens goed afkoelen zodat ze nog wat krokanter worden.

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Lyre's Mocktails

Volgende
Volgende

Vegetarische hotdogs met sriracha mayonaise