Magioni pizza

Sinds kort kijk ik uit naar mijn maandagen want dan is het #magionimonday! Gisteren at ik deze mega lekkere pizza gemaakt met een bodem van @magionipizza. Ik gebruikte hun bloemkool pizzabodem als basis, en maakte hier een heerlijke zomerse pizza van! Als het nou weer mooi weer is, kun je de pizza ook prima op de barbecue bereiden.

Helaas is een pizza, als je deze niet zelf maakt, vaak niet echt gezond te noemen. Een kant- en klare pizza bevat veel verzadigd vet, vaak ook veel zout en maar weinig groenten. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van wat er op de pizza zit, maar over het algemeen is het niet de meest voedzame avondmaaltijd. Al is op zijn tijd een pizza van goede kwaliteit bij een pizzeria wel heel lekker!

Maar, je kan zelf natuurlijk wel een gezonde pizza maken. En hierbij kunnen de bodems van Magioni zeker helpen. De pizzabodems bevatten minder calorieën, maar wel meer voedingsstoffen dan een standaard pizzabodem. Een groot pluspunt is dat er groenten in de bodem zijn verwerkt, waardoor één bodem al ongeveer 70 gram groenten bevat. Dit helpt mee om de dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen

 

Ingrediënten:

  • Magioni Pizzabodem

  • Tomatensaus

  • 1/2 ui

  • 1/4 paprika

  • Vlaamse gedroogde ham

  • Handje champignons

  • Zwarte olijven

  • Kappertjes

  • Rucola

  • (Peperoni)

  • Oregano

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Bak de pizzabodems drie minuten voor en snijd ondertussen de snoeptomaten door de helft. 

  3. Verdeel de tomatensaus over de bodems en beleg ze met de plakjes peperoni, paprika, champignons rode uit en de Vlaamse ham.

  4. Strooi de stukjes olijf en kappertjes over de pizza’s en bak de pizza’s nog 8 minuten af in de oven.

    Eet smakelijk!

 

Duik jij de keuken in om deze heerlijke pizza’s te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Salade met geroosterde perzik en serranoham

Volgende
Volgende

Visburger met zelfgemaakte tartaarsaus