Salade met geroosterde perzik en serranoham

Ik ben echt gek op mozzarella! Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade. Deze week bracht @hellofresh alle ingrediënten voor deze salade met geroosterde perzik en serranoham. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans tussen het volle, ronde en romige van de kaas, het zoete van de perzik, het zoute van de ham en de lichte prikkel van venkel en vormt zo een fraai smakenpallet.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 venkels

  • 4 perzikken

  • 335 g parelcouscous

  • 20 g verse munt

  • 1 buffelmozzarella

  • 80 g rucola

  • 80 g serranoham

  • 8 tl suiker

  • 800 ml groentebouillon

  • 4 el witte balsamicoazijn

  • 4 el extra vierge olijfolie

  • 4 el zwarte balsamicoazijn

  • peper en zout

 
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

  2. Schil en snijd de perzik in parten. Verdeel de perzik over een bakplaat met bakpapier. Rooster de perzik 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

  3. Verhit in een kleine steelpan per persoon: 2 el zwarte balsamicoazijn en 2 tl suiker per persoon op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook zodat alle suiker oplost in de azijn. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat het mengsel 5 - 10 minuten zacht pruttelen, tot het ingedikt is tot een stroop. Roer af en toe door.

  4. Haal de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes.Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, perzik, buffelmozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicostroop.

 

Duik jij de keuken in om deze zomerse maaltijd te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Rabarber Crumblecake

Volgende
Volgende

Magioni pizza