Visburger met zelfgemaakte tartaarsaus

Zin om eens een andere burger proberen? Deze visburger met zelfgemaakte tartaarsaus kan je heel makkelijk zelf maken!

Deze burgers zijn stiekem wel kant-en-klaar. Soms wil ik het ook eens simpel en eenvoudige en snelle maaltijd op tafel toveren. Daarom kies ik voor een kabeljauw burger uit de supermarkt of van de visboer. Mocht je kabeljauw niet zo lekker vinden, kan je ook voor een zalmburger kiezen. En heb je toch zin om de burger helemaal zelf te maken? Go for it!

 

Benodigdheden:

  • 4 visburgers (@albertheijn of visboer)

  • 4 broodjes

  • verse sla (naar keuze)

  • 1 komkommer

  • 3 tomaten

  • 1,5 eetlepel (ligt) mayonaise

  • 1,5 eetpelen natuuryoghurtyoghurt

  • 1 sjalot

  • 3 zoetzure augurken

  • handje verse koriander

  • handje verse peterselie

  • 1 teentje knoflooklook

  • Snuifje peper en zout

 

Bereiding:

  1. Was de groenten en doe de sla in een kom. Snijd de komkommer en tomaten in dunne plakjes.

  2. Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak hierin de visburgers. Bak ongeveer 4 minuten aan beide kanten tot de burger goudbruin is.

  3. Voeg de mayonaise en yoghurt samen in een kleine kom. Snipper de kruiden, de knoflook, de sjalot en snij de augurken fijn. Voeg toe aan de yoghurtsaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Halveer de broodjes en zet vervolgens alle ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn/haar hamburger naar eigen smaak kan beleggen. Serveer de overige salade, tomaat en komkommer bij de burgers.

 

Duik jij de keuken in om deze snelle maaltijd op tafel te toveren?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Magioni pizza

Volgende
Volgende

Oosterse zalm op de barbecue