Mexicaanse taco's Mexicaanse taco's gevuld met kipgehakt en kidneybonen

De Mexicaanse keuken is populairder dan ooit bij ons! In elke stad vind je tegenwoordig wel een Mexicaans restaurant. En waar we er vroeger eerder kennis maakten met de Tex-Mex versie (uit Texas in de VS) van Mexicaanse gerechten, bereiken nu ook meer en meer de echte authentieke recepten uit Mexico ons, olé! 
Ik ben dol op de Mexicaanse keuken dus staan taco’s bij mij dan ook regelmatig op het menu.

Wist je dat de echte authentieke Mexicaanse taco is een klein, zacht, dun versgebakken maisbroodje is? En geen harde, voorgevormde gele schelp zoals wij die uit kant-en-klaarverpakkingen kennen? 
Laat je ook niet verleiden door de lage calorieën van een krokante taco (52 kcal), want een taco brengt je weinig voedingstoffen. Het is dus de kunst om een taco gezond en voedzaam te vullen. Met veel groenten, vlees of vis en verse kruiden maak je een heerlijke Mexicaanse maaltijd met gezonde vetten en boordevol vezels!

Wat is jouw favoriete Mexicaanse gerecht?

Benodigdheden:

 
  • 400g kidneybonen

  • 12 tacoschelpen

  • 3 el zonnebloemolie

  • 4 el zwarte balsamicoazijn

  • Mexicaanse kruiden

  • Peper en zout

  • 400g kipgehakt

  • 2 uien

  • 1 groene peper

  • 2 groene paprika’s

  • 4 tomaten

  • 2 blikjes tomatenpuree

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snij de groene peper en de groene paprika fijn. Snij de tomaat in blokjes.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika en de helft van de tomatenpuree toe.

  3. Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.

  4. Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus. Laat kort koken en breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

  6. Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel.

 

Smakelijk! 

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me dan weten hoe je het vindt!

Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #diëtistenele en #diëtistehoogstraten⠀

Vorige
Vorige

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

Volgende
Volgende

Pasta met zalmfilet, spinazie en groene asperges