Pasta met kabeljauw, zeevruchten en zeekraal

Heerlijk die zwoele zomeravonden! Maar helaas vind ik met deze temperaturen veel te warm om lang boven dampende kookpotten te staan en wil ik graag makkelijke en snelle gerechtjes op tafel toveren. Dit pasta gerechtje past daar dan ook pérfect bij. 

Het zilte van de zeekraal en de zachtheid van de romp zorgen voor een geweldige smaakcombinatie. Bovendien is deze pasta in 20 minuten klaar!

Zeekraal

Het is, zoals veel wordt gedacht, geen zeewier of alg, maar een plant. De planten groeien in zoutmoerassen, tussen mangroven en op stranden. Aan de rand van de zee worden de plantjes twee keer per dag bij vloed ondergedompeld in een zilt bad. Dan nemen ze via de wortels het zeezout op, waaraan de zeekraal zijn uitgesproken zilte smaak dankt. Bovendien neemt de plant ook heel wat vitaminen en mineralen op uit het water. Wat maakt dat deze plant ook nog eens enorm gezond is!

 

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 4 kleine kabeljauwfilets

  • 400g pasta

  • 250g zeekraal

  • 400g sperziebonen

  • 200g zeevruchten

  • 2 sjalotjes

  • 3 teentjes look

  • 250ml Kookroom

  • Witte wijn

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven om 180°C.

  2. Spoel de zeekraal onder koud stromend water. Snipper de sjalot en de knoflook fijn.

  3. Was de boontjes en snij in 2 à 3 gelijke delen.

  4. Maak met aluminiumfolie 4 pakjes met telkens een stukje kabeljauwfilet. Verdeel de helft van de sjalot en de knoflook over de 4 pakjes, voeg een scheutje witte wijn toe en breng op smaak met peper en zout.

  5. Plaats de 4 pakketjes 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook ondertussen de pasta en de boontjes gaar.

  7. Neem een pan en fruit de overige knoflook en sjalot in een beetje vetstof.

  8. Voeg vervolgens de zeekraal toe en bak 1 à 2 min. mee.

  9. Voeg de kookroom toe en laat even doorkoken tot een romige saus.

  10. Voeg vlak voor het serveren de zeevruchten toe aan de saus. 

  11. Giet de pasta en boontjes af en voeg deze toe aan de roomsaus.

  12. Verdeel de pasta over vier borden, haal de papillot uit de oven en serveer bij de pasta. 

 

Duik jij de keuken in om deze heerlijke smakencombinatie op tafel te toveren?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Plaatpizza met brie

Volgende
Volgende

Kaneelbroodjes