Plaatpizza met brie

Weekends are for pizza! 

Pizza hoeft niet altijd met tomatensaus te zijn, toch?

Bovendien smaakt deze plaatpizza met brie net zo lekker als hij eruit ziet

 

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg

  • 1/2 courgette

  • 250g bruine champignons

  • 1 rode ui

  • 200 g light brie

  • 2 tenen knoflook

  • 200 g geraspte kaas

  • 125 ml light room

  • Zout en peper

  • 4 takjes verse tijm

  • 25 g boter

  • 2 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Pers de teentjes knoflook.

  3. Meng de room met de helft van de geraspte kaas.

  4. Meng de knoflook erdoor heen en maak op smaak met peper en zout.

  5. Snij de courgette en paddenstoelen in schijfjes.

  6. Snijd de uien in ringen.

  7. Snijd de brie in dunne plakjes.

  8. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  9. Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit op de bakplaat.

  10. Bestrijk het deeg met het kaasmengsel.

  11. Verdeel de plakjes courgette, de paddenstoelen en de ui-ringen erover.

  12. Leg de brieplakjes erop en strooi eventueel het restant van de geraspte kaas er over.

  13. Leg wat takjes verse tijm op de plaatpizza.

  14. Bak de pizza in de voorverwarmde over in 20 minuten bruin.

 

Duik jij de keuken in om deze heerlijke pizza te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Salade met quinoa en watermeloen

Volgende
Volgende

Pasta met kabeljauw, zeevruchten en zeekraal