Plaatpizza met brie
Weekends are for pizza!
Pizza hoeft niet altijd met tomatensaus te zijn, toch?
Bovendien smaakt deze plaatpizza met brie net zo lekker als hij eruit ziet
Ingrediënten voor 1 pizza:
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
1/2 courgette
250g bruine champignons
1 rode ui
200 g light brie
2 tenen knoflook
200 g geraspte kaas
125 ml light room
Zout en peper
4 takjes verse tijm
25 g boter
2 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pers de teentjes knoflook.
Meng de room met de helft van de geraspte kaas.
Meng de knoflook erdoor heen en maak op smaak met peper en zout.
Snij de courgette en paddenstoelen in schijfjes.
Snijd de uien in ringen.
Snijd de brie in dunne plakjes.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met het kaasmengsel.
Verdeel de plakjes courgette, de paddenstoelen en de ui-ringen erover.
Leg de brieplakjes erop en strooi eventueel het restant van de geraspte kaas er over.
Leg wat takjes verse tijm op de plaatpizza.
Bak de pizza in de voorverwarmde over in 20 minuten bruin.
Duik jij de keuken in om deze heerlijke pizza te maken?
Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele
Vind ik leuk!
-Liefs Nele