Vegetarische hotdogs met sriracha mayonaise

Deze vegetarische hotdogs met Sriracha mayonaise zijn het ideale comfortfood!

Of je nu een vegetariër of flexitariër bent of nog nooit een vegetarische variant van hotdogs geprobeerd hebt? Deze hotdogs met pittige mayonaise moet je geprobeerd hebben! Proef en laat je verrassen door de ‘Bratwurst’ van @devegetarische slager. (Geen sponsor)

 

Benodigdheden:

Voor de hotdogs:

  • 2 vegetarische worsten naar keuze

  • 2 langwerpige pistolets of afbakbroodjes

  • 1 kleine rode ui

  • 1 el olijfolie

  • waterkers ter garnering

Voor de zoetzure rode kool:

  • 1/4 rode kool

  • 125 ml appelazijn

  • 2 el suiker

  • 1 tl zout

Voor de Sriracha mayonaise:

  • 3 el light mayonaise

  • 1 el sriracha

  • 1 tl citroensap

  • Snuifje zout

 

Bereiding:

  1. Snij de kool in dunne reepjes en doe in een grote kom. Voeg de azijn, de suiker en het zout samen in kleine kom en meng deze door elkaar. Giet dit vervolgens over de kool er roer goed door.

  2. Snij de rode ui in dunne reepjes.

  3. Meng alle ingrediënten voor de Sriracha mayonaise door elkaar.

  4. Verhit in een (grill)pan een beetje olie en bak hierin vervolgens de worsten gaar. Bak ondertussen de rode ui in dezelfde of in een andere pan tot deze glazig is.

  5. Roer nog eens even de rode kool door elkaar en laat even uitlekken.

  6. Snij de broodjes open en beleg er de zoetzure rode kool.

  7. Leg de worsten tussen de broodjes, doe er een beetje gebakken rode ui op en werk af met Sriracha mayonaise en waterkers.

 

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

-Liefs Nele

Vorige
Vorige

Pepernoten

Volgende
Volgende

Yoghurt aardbeienijs