Pompoen Mac & Cheese

Mac&Cheese, oftewel macaroni en kaas. Het is niet het meest gezonde gerecht, maar ideaal tijdens deze tijd van het jaar!

Deze keer koos ik voor een gezondere variant en verving ik een groot deel van de kaas door pompoen en ik kan zeggen dat deze herfstige variant net zo lekker als d klassieke mac & cheese!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

– 340 g macaroni (ik gebruik graag rigatoni)

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 3 takjes verse tijm (of 3 theelepels gedroogde tijm)

– 600 g pompoenblokjes

– 400 g spinazie

– 150 g geraspte kaas

– 4 tl paprikapoeder

– 300 ml groentebouillon

– melk naar smaak

– olie om te bakken

– peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

  1. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de macaroni of rigatoni en kook afgedekt 12 - 14 minuten. Giet daarna af maar bewaar de bouillon voor later.

  2. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder een 3-tal minuten. Voeg de pompoenblokjes en de verse versnipperde tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 – 11 minuten, of tot de pompoen zacht is.

  3. Haal de pompoen van het vuur en schep over in een hoge kom. Voeg een scheutje melk toe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk toe wanneer de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.

  4. Voeg de spinazie, de geraspte kaas en de rigatoni toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.

  5. Serveer en eet smakelijk!

 

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @healthyfoodblogger.nele.

Vorige
Vorige

Pompoencake

Volgende
Volgende

Vietnamese pannenkoek