Vietnamese pannenkoek

Als liefhebber van de Aziatische keuken ga ik regelmatig opzoek naar nieuwe recepten. Deze keer werden het Bánh Xèo – Vietnamese pannenkoekjes met kip en knapperige groenten. Het recept kwam ik tegen op de blog van @gewoonhanne.nl

Bánh Xèo zijn vers gebakken, dunne pannenkoeken van rijstmeel  met een beetje kurkuma voor de mooie gele kleur. De vulling van deze Vietnamese pannenkoekjes bestaat uit lente-ui, taugé, verse kruiden zoals koriander en munt en een zoetzuur, pittig sausje. Alles mooi opgerold ‘and your good to go’! Je kan deze Bánh Xèo ook met een restje kipfilet of steak klaarmaken. Of eventueel vegetarisch door extra groenten toe te voegen.

Ik koos deze keer voor de vegetarische variant.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

– een stukje verse kurkuma

– 1 lente-uitje

– 100 gram rijstebloem

– 100 milliliter room

– 10 gram kokos

– 1 ei

– 1 rode peper

– 1/2 limoen

– 1 theelepel misopasta

– 1/2 komkommer

– 1 paprika

– een handje taugé

- Koriander

– zout en peper naar smaak

– olie om in te bakken

 

Bereiding:

  1. Schil en rasp de kurkuma. Snijd vervolgen het wit van de lente ui fijn.

  2. Meng de rijstebloem, room, kokos, geraspte kurkuma, lente-ui, 100 milliliter water en wat zout en peper tot een glad pannenkoekenbeslag.

  3. Verwijder de zaadlijsten van een halve rode peper en snijd fijn. Knijp de limoen uit. Maak een dressing van het limoensap, de rode peper, miso en 4 eetlepels olijfolie.

  4. Snij de komkommer over de lengte in de helft en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in schijfjes. Snijd het groen van de lente-ui in schuine ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Meng de komkommer en lente-ui met de taugé en de dressing. Laat 10 minuten staan.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak 4 dunne pannenkoeken van het beslag.

  6. Vul de pannenkoeken met de groenten en serveer direct.

 

Duik jij de keuken in om deze heerlijke pannenkoeken te maken?

Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele

Vind ik leuk!

Vorige
Vorige

Pompoen Mac & Cheese

Volgende
Volgende

Hotspot: The Culinary Shop