Pompoencake
Gezonde Pompoencake! 🎃 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is weer zo ver: pompoentijd! Ze liggen in de winkels netjes opgestapeld klaar om versneden te worden voor een lekkere soep, gegrilde groentenschotel of in mijn geval cake! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben ik even blij dat ik deze cake nog eens kon maken… want wauw, wat is die lekker zeg! Heerlijk warm en zoet en zooo lekker smeuïg! No more words needed, deze móet je gewoon maken!
Ingrediënten: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor de cake:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 400 g pompoenblokjes⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 250 g speltmeel⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 100 g rozijnen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 3 eieren⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 1 theelepel kaneel⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 1 theelepel speculaaskruiden⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 1 zakje bakpoeder (16g)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 1 theelepel vanille poeder of aroma⠀
Voor een eventuele topping:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 100 g roomkaas light (bv Philadelphia)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 50 g magere kwark⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 1 eetlepel honing (5 gram)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 1 theelepel vanille poeder of aroma⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– 20 gram pecannoten⠀
Bereiding:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Kook de pompoenblokjes in een pan water in 10 min zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze even afkoelen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Verwarm de oven voor op 180°C.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Roer in een grote kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. Mix de pompoenblokjes samen met de eieren, rozijnen en vanille in de blender tot een glad mengsel.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5. Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltmeel en roer het beslag goed door elkaar met een garde.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet er het beslag in en maak de bovenkant mooi glad.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7. Bak de cake 40 min in het midden van de oven.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
8. Mix voor de topping de creamcheese, magere kwark, honing en vanille in een kom goed door elkaar.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
9. Smeer de topping uit over de Cake, hak de pecannoten fijn, strooi deze over de topping en je gezonde Pompoencake is ready to eat!
Duik jij de keuken in om deze chocoladecreatie te maken?
Laat je creatie zien op social media en tag @healthyfoodblogger.nele
Vind ik leuk!
-Liefs Nele